Удружење Преображај Горња Каменица

Поштовани пријатељи,
Oва страница је настала са циљем оживљавања нашег села. На предлог и уз подршку Савета месне заједнице Горња Каменица, дошли смо на идеју да анимирамо људе који су вољни да дају допринос побољшању и унапређењу живота у селу.
Да би било ко помогао једној заједници која нема редовне изворе финансирања, неопходно је да ми сами дамо допринос који це бити сигнал институцијама којима ћемо се обраћати за помоћ и подршку. Циљ је да се сви организујемо, како би смо пре свега сакупили финансије које обезбеђује држава, локална самоуправа и Фондације, а у циљу финансирања пројеката од општег јавног значаја за нашу заједницу, али и у циљу давања идеја за пројекте који унапређују живот у нашем селу. 
Наиме, идеја је да свако ко је расположен, на месечном, кварталном или годишњем нивоу донира Месној заједници одређени износ који је у могућности, а та ће средства бити утрошена на онај пројекат који се изабере од стране Савета месне заједнице, а по предлозима које ћемо сви давати.
Поред овога, идеја је да се на једном месту окупе људи који могу дати допринос на други начин, а не само давањем донација и то израдом пројеката за конкурсе којима се аплицира за средства која додељује Општина, Република и разни Фондови. Потребни су нам на једном месту економисти, ИТ стручњаци, пројектни менаџери, пејзажне архитекте, инжењери грађевинарства, радници у туризму и тд, а који би свако на свој начин дали допринос обнови и развоју Горње Каменице.
У наредних неколико дана објавићемо нови пост у којем ћемо детаљно образложити начин функционисања нашег пројекта донирања и помоћи, са јасним инструкцијама о начину уплате Ваших донација, као и објашњењем на који начин ће средства бити утрошена, а до тада вас молимо да поделите ову страницу међу свим пријатељима Горњокаменичанима, како би идеја у што краћем периоду заживела.

За почетак, ево неких основних циљева на којима смо се ангажовали:
1. Уређење јавних површина (реновирање Дома културе-ДИСКА и месне канцеларије, сређивање сеоског трга-око „Кештена“, споменика и чесме, уређење гробља…)
2. Развој туристичких садржаја и формирање смештајних капацитета,
3. Улагање и прибављање средстава за инфраструктурне пројекте (водовод, путеви, плажа…)
4. Помоћ старим и немоћним лицима и
5. Привредна делатност која ће у будућности водити оснивању задруге и привлачењу приватних инвеститора.
Идеја је да и свако од Вас да неки предлог за унапређење живота у Каменици, а сигурни смо да свако коме је Каменица у срцу или срце у Каменици има прегршт идеја које се без удруживања никада не могу реализовати.
То за сада можете урадити путем давања коментара на постове, које жељно ишчекујемо.
У наредним данима ћемо Вам детаљније представити идеју како страница функционише, које су све активности предузете на развоју идеје, који људи су непосредно укључени у пројекат и како сви можемо дати конкретан допринос у виду ДОНАЦИЈА и на друге начине.

Извор: званична Фејсбук страна Удружења